Drága kezdő táncos! Ezekért mondanak neked nemet…

WCSHirek.hu logó 2018

És már megint Laura! Az eredeti írást a képre kattintva éred el, a fordítás alatta 

Kedves Kezdő Táncos!

Igazán boldog vagyok, hogy úgy döntöttél, eljössz buliba! Boldog vagyok, hogy ez a káprázatos világ megragadta az érdeklődésed – és remélem ez így is marad! Nagyon-nagyon sok remek emberrel fogsz találkozni, fantasztikus estéid lesznek és talán majd utazni is fogsz hihetetlen jó eseményekre.

De fognak neked nemet is mondani.

Ezek a nemek sokféle formában érkezhetnek. Egy fejrázás, egy “köszönöm, nem”, vagy csak egy pohár víz utáni vágy formájában. Valószínű, hogy némelyik fájni fog kicsit. Az is előfordulhat, hogy egy-egy nem miatt megrendül az önbizalmad.

De szeretném, ha megértenéd, hogy ezek a nemek a lehető legritkábban szólnak rólad! Szinte minden esetben arról az illetőről szólnak, aki a nemet mondja.

Ha inni szeretnének, a mosdóba menni, pihenni, vagy befejezni egy beszélgetést, az nem rólad szól. Csak egyszerűen szükségük van egy kis szünetre az alatt a szám alatt – mindegy, hogy milyen okból. És lehet, hogy nem mondják el neked, hogy mi az ok.

Ha van egy sérülésük, ami miatt vigyáznak, vagy félnek, hogy újra megsérülhetnek, az sem rólad szól. Csak vigyáznak a testi épségükre. Lehet, hogy nem ismernek téged, vagy a kettőtök közötti táncos kapcsolat veszélyeztetheti a sérülésüket. Lehet, hogy nem is mondják ezt el neked, talán úgy gondolják, hogy ez a saját magánügyük.

Ha nem tetszik nekik a zene, vagy rossz a hangulatuk, az sem rólad szól. Arról a dologról szól, amit éreznek vagy nem éreznek, ami miatt nem fogják tudni élvezni azt a táncot veled. Hidd el, az jó, ha valaki nemet mond, ha úgy érzi! Ez azt jelenti, hogy értik önmagukat annyira, hogy ne menjenek el veled egy vacak táncra. És lehet, hogy nem mondják el neked, hogy ez az ok.

Ha lenéznek téged, mert még új vagy, “kevésbé haladó”, vagy nem tűnsz nekik okénak, az se rólad szól – az az ő hozzáállásukról szól. Sajnos vannak emberek, akik így viselkednek. Szerencsére azonban a táncosok többsége nem ilyen, és az ilyenekre kár is időt pazarolnod. Hadd maradjanak a kis megszokott felségterületükön, míg te szépen fejlődgetsz a közösséged nyitott és elfogadó részével.

Könnyű az embereket sznobnak nézni, ha nem mondják el, hogy miért mondanak nemet.

Drága kezdő, kérlek próbáld meg nem megítélni azokat, akik nemet mondanak! Ha nem mondják meg, nem fogod tudni az okát, amiért nemet mondtak. Hagyd annyiban! Néha előfordul majd, hogy később ők jönnek felkérni téged. De kérlek ne várj erre! Annyi más ember van, aki akar veled táncolni!

Van néhány eset, amikor az a “nem” szólhat rólad. Ezeket általában könnyű helyrehozni, ha kérsz egy kis segítséget.

Lehet, hogy valaki azért utasít vissza, mert nem jó az illatod, vagy nagyon izzadsz. Ezért mindig zuhanyozz tánc előtt, legyen nálad mentolos cukorka és váltáspóló (ha szükséges)! Ha nem vagy benne biztos, kérdezd meg egy barátod, akiben megbízol, hogy van-e veled valami, ami miatt fizikai értelemben kellemetlen téged megérinteni!

Ha nagyon illatozol, néhány ember visszautasíthat ezért – van, aki allergiás az illatokra. Ha vigyázol, hogy ne legyen rajtad túl sok belőle, néhányan talán inkább fognak tudni veled táncolni.

Nagyon ritkán előfordulhat, hogy van valami a táncodban, ami miatt nemet mondanak neked az emberek. Lehet, hogy egy rosszul rögzült mozdulat, amivel fájdalmat okozol a partnerednek. Vagy talán olyan módon tartod őket, amitől kellemetlenül érzik magukat.

Ha félsz, hogy nálad ez lehet az ok, beszélj a tanároddal vagy egy barátoddal! De ne feledd, hibát kijavítani csak egy tanárhoz menj! A barátaid elmondhatják a véleményüket, de hacsak nem tanárok, akkor nem biztos, hogy meg is tudják oldani a problémádat. Egy jó tanár elég gyorsan tud segíteni, hogy rájöjj és kijavítsd ezeket a dolgokat.

És van még egy dolog, ami miatt visszautasíthatnak.

Legtöbbetek nem hordja fenn az orrát – főleg amíg kezdők vagytok. Próbáljatok így is maradni! A bulikban az emberek a kedves emberekkel szeretnek táncolni. Ha úgy viselkedsz mindenkivel, ahogy szeretnéd, hogy veled viselkedjenek, akkor az emberek jól fognak bánni veled.

Ebbe bele tartozik az is, hogy felkérj újabb táncosokat, és hogy barátságos beszélgetésbe elegyedj olyanokkal, akik épp nem táncolnak. Vagy hogy rámosolyogj a partneredre, hogy lelkes legyél. Vagy hogy elmondd az embereknek, ha úgy gondolod, hogy jól táncolnak.

Semmiképp se legyél undok a többi táncossal! Néha a dolgok, amikről azt hisszük, hogy segítenek, valójában elvesznek a másik ember boldogságából. Például soha ne próbálj a buliban egy mozdulatot a partnerednek megtanítani! Hagyd ezt a tanárokra! Ha az egyik figurád nem működik, próbálkozz egy másikkal!

Ugyanez vonatkozik a ritmusérzékre. Ha a partnered nem érzi az ütemet, és nem tudod hogyan segíts szavak nélkül, akkor táncolj inkább vele, és ne a zenére! A fontossági sorrendben elsőnek kéne lennie, hogy jól érezzétek magatokat a partnereddel.

Kedves Kezdő Táncos, alig várom, hogy lássalak fejlődni! Alig várom, hogy lássam a táncodat egyre jobbá válni, hogy beleszeress a zenébe, hogy barátságokat köss! Alig várom, hogy lássam, amikor elmész az első nagy eseményedre, és hogy elhozd a barátaidat táncolni! Alig várom, hogy lássam, ahogy felkarolsz egy kezdőt a sarokban, és elviszed táncolni!

Ne hagyd, hogy a nemek kedvedet szegjék! Az igenek annyira megérik!

——————-

Szerző: Laura Riva
Ford: Coti

Add tovább bátran, ha van ismerősöd, akinek segíthet!

2024 május

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
  • Swinghearts középhaladó Gáborral és Judittal
  • Goldance KH 2- Timi-Zsolt
  • BriVi Swing - basic figuravariációk középhaladóknak
8
9
10
11
12
13
14
  • Swinghearts középhaladó Gáborral és Judittal
  • Goldance KH 2- Timi-Zsolt
  • BriVi Swing - basic figuravariációk középhaladóknak
15
16
17
18
19
20
21
  • Swinghearts középhaladó Gáborral és Judittal
  • Goldance KH 2- Timi-Zsolt
  • BriVi Swing - basic figuravariációk középhaladóknak
22
23
24
25
26
27
28
  • Swinghearts középhaladó Gáborral és Judittal
  • Goldance KH 2- Timi-Zsolt
  • BriVi Swing - basic figuravariációk középhaladóknak
29
30
31