Ressely Fanni

Freeswing: a West Coast Swing klub

Már gyerekkorom óta fontos szerepet játszott az életemben a mozgás.

Négy évesen elkezdtem ritmikus sportgimnasztikázni, ezt követően pedig sorban jöttek a táncok. A műfajok, amiket próbáltam és versenyeztem is bennük, azok az akrobatikus rock and roll, jazz tánc, show tánc és kortárs tánc voltak. Volt egy gyenge próbálkozásom a hip hop terén is, de hamar kiderült, hogy nekem a lágyabb mozdulatok állnak jól.

A legfrissebb tapasztalataimat a west coast swing és a bachata területén szereztem. Nem egészen két évig tanítottam bachatát, de rájöttem, hogy a west coast swing sokkal közelebb áll a szívemhez.

Azért szeretem a west coast swinget, mert hatalmas szabadságot kapnak benne a táncosok, mind a mozdulatok, stílusok és a zenék terén. Aktívan alakíthatja mindkét fél a táncot, ezzel is kreatívabbá téve azt.

Hálás vagyok minden tanáromnak, akitől tanultam, mert tőlük nemcsak a táncot sajátíthattam el, hanem átadták a saját szeretetüket is iránta.

Tanárként az én célkitűzésem, hogy mindenkit bátorítsak, hogy engedje el magát és merjen a zenére mozogni. Senki sem várja el, hogy pár óra alatt profi táncos váljon az emberből. Kitartás, lelkesedés és gyakorlás teszi a jó táncost.

Izgatottan várom, hogy 2024 januártól csatlakozzak a párommal Almási Zsolttal a Freeswing csapatához.