Hajagos Anikó

AdamRitaSwing

Telefon: +36 70/5876-441

E-mail: aniko.hajagos85@gmail.com

_______________

A tánc és a zene egész életemben végigkísért, rengeteg táncstílussal megismerkedtem, és immáron 31 éve táncolok. Magyar népitánccal és balettel kezdtem 6 éves koromban. Ének-zene tagozatosként 8 éven át minden nap voltak tánc és ének óráink, rengeteg neves fellépésre, versenyre jutottunk el belföldön és külföldön egyaránt, melyeken mindig dobogós helyen végeztünk (legtöbbször első helyen). Közben számos egyéb mozgásformát tanultam, az aikido, a karate, a tai-chi és a ritmikus sportgimnasztika mellett a hip-hop világát is megismertem, belekóstoltam az ír népi táncba és a hastáncba is. Majd 2006-ban jött a társastánc, a standard és latin táncok: keringők, tangó, slow fox, quick step, jive, rocky, chachacha, rumba, samba, salsa, bachata…

2016-ban találkoztam először a West Coast Swinggel. Legjobb barátnőm javaslatára (aki akkor már egy éve west coast swingezett), lementem vele egy táncos buliba. És bár előtte soha nem táncoltam ezt a stílust, az urak olyan ügyesen vezettek, hogy óriási élményt adott nekem az az első alkalom. Olyannyira, hogy rögtön 4 tánciskolába is beiratkoztam west coast swinget tanulni (AdamRitaSwing, EveryDance, Freeswing, Swinghearts), hogy minél több helyről gyűjthessem a tudást, és minél intenzívebben fejlődhessek. Így pár hónap múlva már a legmagasabb szintű órákra járhattam.

A mindennapos táncórák mellett az elmúlt 6 évben számos rangos nemzetközi west coast swing rendezvényre, képzésre és versenyre sikerült eljutnom mind külföldön, mind belföldön, ahol a példaképeimtől, a szakma legjobbjaitól tanulhattam.

Azóta ez a tánc teljesen magával ragadott, több szempontból is. Egyrészt itt élhetem meg igazán, hogy nőként én is kezdeményezhetek egy páros táncban, másrészt, hogy milyen örömteli tud lenni a közös alkotás, közös építkezès a partnerrel. Másrészt ez volt az első tánc, amit azóta sem tudtam megunni. Annyira kreatív, sokoldalú, és mindig újabb kihívást tartogat. Bármilyen zenére táncolható, és minden egyéb táncstílus beleépíthető, így kifogyhatatlan lehetőséget biztosít.

A mai napig folyamatosan fejlesztem magam, és 2023-ban egy nagy álmom válik valóra: a szívemnek legkedvesebb tánciskolában, az AdamRitaSwing színeiben elkezdhetem tanítani a kedvenc táncomat a kedvenc táncpartneremmel, Ludányi Leventével.

Nagy szeretettel és lelkesedéssel várunk titeket, hogy átadhassuk a tudásunkat, és megoszthassuk veletek mindazt, amit a tánc jelent nekünk: jókedvet, felszabadultságot, kreativitást, boldogságot, szépséget, kikapcsolódást, összekapcsolódást…