Zotter Orsi

Freeswing: a West Coast Swing klub

Telefon: 30/637-1686

E-mail: zotterors@gmail.com

______________

Egész életemben páros táncot szerettem volna táncolni, de valahogy mindig jöttek akadályok, és bármilyen táncot táncoltam is (társastáncok, rocky, boogie, salsa), mindig volt valamiféle hiányérzetem. A tánc iránti vonzalmat édesanyámtól örököltem, aki versenytáncos volt fiatal korában, és ő volt az, aki – édesapám kifejezett tiltása ellenére – titokban el is vitt a régi tánctanárához úgy 14 éves korom körül. A féléves bemutatón már apukám is ott volt, és nagyon büszke volt a kislányára.. 5 éven keresztül jártam vissza Piros Kati néni gyermektársastánc óráira, és csak azért hagytam abba, mert addigra megfordult a helyzet, és hirtelen sokkal több lett a lány.

Tánctanításra a középiskolában kaptam az első lehetőséget, amikor egy tavaszi erdei iskola keretein belül az osztályomat tanítgathattam a kedvenc táncaimra egy héten át, majd a szalagavatónkra is én csináltam a “Tibi, te bitang,ó” koreográfiát (kis segítséggel), és én is tanítottam be azt az osztálynak.

Az egyetem alatt nagyon hiányzott a tánc, szerencsémre évfolyamtársam lett egy volt versenytáncos, Grabner Balázs, akivel aztán néha eljártunk rockyzni. Tulajdonképpen neki és a véletlennek köszönhetem azt is, hogy 2011-ben végre rátaláltam A Táncomra: a west coast swingre. Swing koncertekre jártunk, ahol nagyon kilógtunk a sorból a rockyval a többi “igazi” swingtáncos közül. El is határoztam, hogy nekem azt a táncot bizony meg kell tanulnom! Rákerestem a swing-re, és a gugli ki is dobta Balásy Ádám és Jóri Rita tanfolyamát – és mivel Ritához jártam néhány óra boogie-woogie-ra pár évvel korábban, gondoltam az jó is lesz nekem. Az első órán derült ki, hogy ez a swing nem az a swing, hanem Az A Swing – és soha nem bántam meg, hogy nem tudtam akkoriban még a Lindy Hop nevét.

Az évek folyamán sok mindenkitől tanultam és tanulok még mindig itthon (a teljesség igénye nélkül Ádám&Ritán kívül például Kowalska Izabellától,  Friesz Levitől és Bánki Annától), és persze külföldi tanárok workshopjait is látogattam, magánórákat is vettem. Sokszor helyettesítettem tanárokat, főleg Ritát a távollétében, majd Bodza baba érkezése kapcsán 2019. áprilisától Singer Gábor oldalán Teszkó Andit helyettesítettem a Swinghearts színeiben 3 éven keresztül.

2022. januárjától pedig Szapper Balázzsal csatlakoztunk a Freeswing: a West Coast Swing klub tanári csapatához.

A magyar WCS közösség fejlődéséhez a tanításon túl pedig ezzel a weboldallal járulok hozzá 😉