ComfyDance hétvége

Időpont: 2019. augusztus 23-25.

Helyszín: Corvin Dance Center
(1094 Budapest, Liliom utca 43-45.)

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScTX6NASS27-pDiUFhyoWhGXiVBCNWsIzO1S5vei9sAVhUWcg/viewform?fbclid=IwAR1uI6GBqx00hlfRP_zIdeN73u7k43wGEZajVbKfrW9vOB6gbkj9tZ_5lKE

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/500907306983416/

Tanárok: John Kirkconnel (CAN) & Alyssa Glanville (USA)

John és Alyssa egy dinamikus, izgalmas párt alkotnak. Öt éve kezdtek együtt dolgozni, és mára körbeutazták a világot west coast swinget tanítva. John több mint 14 éve kóstolt bele ebbe a műfajba és hamar Kanada egyik legjobb táncosává és tanárává vált. Minden tanítványa szereti játékos természetét és a zenével való kapcsolatát.
Alyssa nagyjából 9 éve kezdett west coast swingelni és azonnal beleszeretett ebbe a táncba, főleg a kreatív oldalába, amit más táncokból merít. A west coast swingben felhasználja a Lindy Hopból, Hip Hopból, standard táncokból, jazzből és balettből hozott tapasztalatait. Mivel San Francisco vonzáskörében lakik, ez rengeteg lehetőséget ad számára, hogy tanítson és hogy fejlessze saját táncát.
John és Alyssa is Champion kategóriában versenyeznek a west coast swingen belül. Együtt jártak már szerte Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában, terjesztve a műfaj iránti lelkesedésüket. Tanárpárként elsősorban a musicalityre és a kapcsolatra helyezik a hangsúlyt.

Pártos Attila & Pártos Andi (HUN)

Őket igazán nem kell bemutatni. Mindketten eredményes versenyzők és nagyszerű tanárok, érdemes minden lehetőséget megragadni, hogy tőlük tanuljon az ember, mindegy mi a célja a tánccal. Akár versenyzés, akár csak szórakozás, az ő óráikon biztosan megtalálja mindenki a számítását.

 

 

 

 

Kőnig István (modern szóló koreográfia) (HUN)

Ha jól jön néhány ötlet, hogy miket lehet csinálni a “szabad” kézzel, illetve szívesen tanulsz még arról, hogyan mozdíthatod meg a saját tested, ez az óra igazán neked való lesz és a jó hír az, hogy földre menő elemek egészen biztosan nem lesznek benne.

Egyedi stílusa pedig tökéletesen összeegyeztethető a west coast swinggel, “légzéssel” dolgozik és egyik mozdulatnak sincs igazán vége, mindegyikből következik az utána jövő, így alkot egy organikus egységet a mozgás minden eleme.

Pisti első táncélményét 9 évesen szerezte a Harmónia tánciskolában. Amikor a társastánc átcsapott versenytáncba, úgy érezte szüksége van valamilyen balett alapra, hogy alá tudja támasztani a versenytáncos technikáját, de bátortalansága következménye az lett, hogy “csak” a jazz-balettig jutott. Szerencsére pár évvel később a klasszikus balett (Balogh András) is része lett az önképzésének.

Emellett pedig rátalált a Budapest Táncszínházra, és így Földi Béla együttes vezetőre. Valahol itt vált visszafordíthatatlanná a tánc iránti szeretete és elköteleződése.

Hosszú évek óta tanít modern táncot felnőtteknek, és egy ideje már a saját tánciskoláját vezeti, de táncolt a Budapest Táncszínházban és az INVERSEDANCE-ben is.

2011-ben diplomázott a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán Mozgástudományból. 2017-ben pedig elkezdte a Magyar Táncművészeti Egyetem – Táncos és próbavezető szakát.

 Pollák Szilvi (gyógytornász) (HUN)

Sokan ismeritek már Pollák Szilvit, aki bár mostanában egy sérülés miatt nem annyira aktív, de maga is west coast swing táncos, így pontosan tudja, hogy működnek a dolgok. 
De ami még fontosabb, Szilvi egy elképesztően képzett gyógytornász. Az alapképzésen kívül elvégzett még számos továbbképzést, mint például a Functional Patterns kurzust, amit az országban egyedül ő tudhat magáénak. Ezen kívül jártas még a kinesiotape-elésben, manuálterápiában, McKenzie terápiában, Schroth módszerben, trigger pont terápiában, SMR technikában, medical flossingban, Anatomy Trains – Strukturiális Bodywork technikában illetve a funkcionális edzés módszereiben.

Saját bevallása szerint nem csak a fájdalommentes mozgást és a mozgás örömét szeretné visszaadni az embereknek, hanem segíteni abban is, hogy újra megtalálják a kapcsolatot saját testükkel, figyeljenek reakcióira, hogy hogyan tudja a testük a legjobban támogatni saját magát, azaz kapcsolódni újra az úgynevezett belső izomzatukkal, a mélyizomzattal, ami a testük (és lelkük) belső tartását adja.

Szilvi oldalát itt találjátokPollák Szilvia gyógytornász


A helyes tartás fontos része a táncnak épp annyira, mint a mindennapi életnek. A segítségével megelőzhető sok kényelmetlenség vagy fájdalom, ráadásul elősegíti az egyensúly megtartását forgás közben is. Mégis a legtöbbünk nincs teljesen tisztában azzal, hogy a számára természetes tartás vajon helyes-e vagy pont hogy hozzájárul a problémáihoz.

Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy ezen a hétvégén időt szentelünk annak is, hogy egy gyógytornász segítségével tanuljuk meg felismerni a helyes tartás elemeit, hogy a jövőben mindenki felismerhesse őket.

Ezen kívül szó lesz még bemelegítésről, nyújtásról és erősítésről, a fájdalmak típusairól és hogy mikor érdemes felkeresni masszőrt, gyógytornászt vagy akár orvost, ha gond van. Valamint arról is, hogy hányféleképpen lehet az izmokat használni (és ezek közül melyiket mire használjuk a west coast swingben).

Azért hogy még teljesebb képet kaphassatok az izmok és izületek karbantartásáról Szilvi készül még egy 60 perces mobilizáló nyújtás órával is. Ennek az órának a lényege nem az, hogy a lábunkat fülünk mögé tehessük vagy megtanuljunk spárgázni, esetleg gumiember módjára egy miniatűr dobozba is összecsomagolhassuk magunkat. 

Itt a hangsúly azon van, hogy a mindennapi életben kevésbé vagy nem megfelelően használt izmokat, izületeket átmozgassuk, aktívan tartsuk, ezáltal nyújtsuk meg, hogy sokáig megőrizzék mozgásképességüket és ne merevedjenek be annyira és főképp minél kevesebb fájdalom érjen ilyen oknál fogva. Sokszor, bár nem tudunk róla, még izületinek hitt fájdalmat is az izmok merevsége okoz, így a nyújtás minden esetben szükséges és hasznos tudomány.

Szintek:

Minion szint
Magabiztosan használod a west coast swing alapjait, de még szívesen dolgoznál a technikádon és tanulnál újabb figurákat és díszítéseket. Szereted, ha kicsit lassabban halad az óra, hogy mindenre elég idő legyen.
Minimum 6-12 hónap west coast swing.

Léggömb szint
Az alapok és komplikáltabb figurák illetve kombinációik sem okoznak gondot, bárkivel tudsz táncolni. Rendszeresen jársz bulikba, voltál már nemzetközi eseményen és semmilyen zenetípus nem zavar össze. Szívesen tanulnál további elemeket a saját stílusod kifejlesztéséhez és a zene alaposabb kitáncolásához, és nem bánod, ha tempósabb az óra menete.
Minimum 1,5-2 év west coast swing.

 

Árak:
– Early bird (az első 30 pass): 85 euró
– Normal bird (a következő 50 pass): 100 euró
– Late bird: 115 euró (a következő 30 pass)
– Very late bird: 125 euró
– Newcomer pass (ha még sosem voltál egész hétvégés nemzetközi eseményen): 70 euró
(A forintra váltásnál a magyar eventekre szokásos mód érvényes.)
Advanced és allstar táncosoknak ingyenes (regisztrálni kell csak)!

Amit biztosan kapsz érte:
Legalább 5 west coast swing órát szintenként, ezen kívül több nem west coast, de azt fejlesztő all level órát mint a modern jazz és a nyújtás, valamint egy másfél órás gyakorlatias előadást arról, hogy milyen a helyes tartás illetve izomhasználat, ez hogyan releváns a táncban, mit csinál egy gyógytornász és hogyan tarthatjuk a testünket mi magunk karban. Valamint pozitív hangulatot, versenyszimulációt és esti bulikat!