Évértékelő 2018

TÁNCBAN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT!

Azt találtam ki, hogy csinálok ide egy kis WCSHírek-évösszesítőt. Folyamatosan teszek bele új dolgokat, ahogy ráérek és eszembe jut valami 🙂

Az első, ami eszembe jutott, az indulás: ebben a formában a honlap 2018. január 26-án keletkezett, és másnap kezdtem el a régi cikkekkel feltölteni. Facebook oldalunk már január 20-án volt (mert kísérleteztem akkor már a gondolattal és a Facebookkal is), első lájkolónk az indulás napján,  február 5-én Pártos Attila volt, és másnapra már 100-an voltatok! (Mára – dec.31-én – 201-en vagytok kedvelők, és 208 követője van az oldalnak).

Az első közzétett új cikk február 5-én Tarának tett ígéretem alapján TESSA CUNNINGHAM MUNROE: MIÉRT NEM JUTOTTÁL DÖNTŐBE c. írásának fordítása volt.

A legtöbbet olvasott cikk 2018-ban a 8 OK, AMI MIATT A LÁNYOK REMÉLIK, HOGY NEM KÉRED FEL ŐKET ÚJRA volt, ezt 1779-en (!) olvasták, ami akkora szám, hogy nem is kérdés, hogy köreinken kívüli táncosok is eltaláltak miatta az oldalra (ezúton is köszönöm a rengeteg megosztást!). Reméljük néhányukkal órákon, bulikon is találkozunk még! Érdekes, hogy a cikk párját, a 8 OK, AMIÉRT A FIÚK NEM FOGNAK MÉG EGY TÁNCOT KÉRNI TŐLED-et csak 151-en olvasták, úgy tűnik a lányokat kevésbé izgatja ez a téma, amin azért eléggé csodálkozom..

Az Olvasnivalók között idén 72 cikket osztottam meg, köztük a régi fordításokat és Friesz Levi cikkeit is (amit ebbe a számba nem darabonként, hanem témánként számoltam bele). Ezúton is köszönöm vendégfordítóimnak a munkát: Székely Bálintnak, Antalné Mészáros Bernadettnek és Csiki Robinak, valamint Szabó Valinak a lektorálásokat még régről. (Remélem nem hagytam ki senkit!) Azoknak is köszönet, akik felhívták a figyelmemet egy-egy érdekes cikkre, és ezzel lehetővé tették, hogy azok eljussanak hozzátok. És ha bárki kedvet érez akár fordításra, akár cikk írására, vagy csak talált egy jó cikket, beszéljünk róla! Ha nem ismersz, írj az info@wcshirek.hu-ra.

És akkor jöjjenek a versenystatisztikák! Merthogy a bulikon túl a versenyeredmények érdekelnek titeket a jelek szerint a legjobban (nagyon helyesen! Hajrá magyarok!)

Idén 24 nemzetközi verseny eredményeiről tudósítottunk, ezúton köszönöm kémeimnek a jelentéseket, számítok rátok a jövőben is! Összesen 80 kupát hoztunk el: a huszonnégyből kettő nem hivatalos verseny volt, innen 1 aranyat, 5 ezüstöt és 2 bronzérmet. A hivatalos, pontszerző versenyekről pedig 20 aranyat, 24 ezüstöt és 28 bronzot (bár ebbe a strictly-ket és sophy-kat is beleszámoltam, amik nem pontszerző versenyfajták). Ezek eredményeképp lett 5 új Intermediate, 3 új Advanced és 1 új All Star versenyzőnk. (Verseny típusok és szintek leírásáért katt ide)

Legeredményesebb versenyzőink a 2018-as évben (arany, ezüst, bronz):

 • Jászai Zoltán (3,4,2)
 • Kobori Attila (2,1,3)
 • Tárkányi László (1,3,1)
 • Szkubán Zoltán (0,2,3)
 • Horváth Anna (3,0,1)
 • Pártos Attila (3,0,1)
 • Móricz Eszter (1,1,2)
 • Pártos Andrea (2,1,0)
 • Kowalska Izabella (1,1,1)
 • Ponce Paloma (0,2,1)
 • Zotter Orsi (0,0,3)
 • Miskolczy Viktor (0,0,3)
 • Visnyai-Nagy András (1,0,1)

 

Ha már a bulik szóba kerültek, idén 92-ről adtunk hírt. A legtermékenyebb hónapok ebben a tekintetben a június és a november voltak, 12-12 bulival! Januárral együtt, amiről már nincs írásos emlékünk, feltehetőleg pont kb 100 WCS buli volt az idén! Az angol nyelvű (na jó, angol bevezető szövegű) bulinaptáras oldalt 191-en nézték meg.

Hírt adtunk 12 kezdő tanfolyamról, 9 intenzív kezdő hétről/hétvégéről/workshopról, és 8 egyéb workshopról, ebből 3 nyári táborról.

Összes látogatója  az oldalnak közel 22 ezer volt ebben a 11 hónapban (hogy ez pontosan mit jelent, azt az tudja, aki érti ezeket az internetes statisztikákat, nekem csak halvány elképzelésem van róla… 😀 )

Még végezetül, de nem utolsósorban nagyon köszönöm WebMesteremnek és tettestársamnak, Antal Attilának az egész évi rendelkezésre állást, minden apró kis butaságom kivizsgálását és orvoslását, és a lelkesedést, amivel támogatja ezt a kis projektet 🙂

Békés ünnepeket kívánok mindenkinek, találkozzunk az előszilveszteri, a szilveszteri és a(z elő) Budafest bulikban! És persze ezek után is, részletek a TUDODHOL! 😉
Coti

 

2024 június

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 • Gyakorló buli - AdamRitaSwing
13
14
15
 • FS Tea Dance
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
 • Gyakorló buli - AdamRitaSwing
27
28
 • WestieEST - BHG
29
30