Grafikonok egy táncos életéből

WCSHirek.hu logó 2018

Nagyon megtetszett ez a cikk, kb megjelenése pillanatában olvastam, aztán gyorsan neki is láttam magyarítani 🙂 Fogyasszátok jó kedvvel! Az eredeti a képre kattintva érhető el.

A táncosok egy kicsit mások. Az éjszakáinkat őrült dolgokkal töltjük, nappalainkat pedig azzal, hogy azokra az őrült dolgokra gondolunk, amivel az éjszakáinkat töltjük. Körbeutazzuk a világot, hogy hétvégenként táncolhassunk – és sokan még a hotelt sem hagyjuk el közben.

A következő grafikonok közül hány olyan van, ami illik rád?

1. Tánc előtti/utáni barátok

A táncolást úgy kezded, hogy rengeteg nem táncoló barátod van mindenféle területről. És van az az egy, aki épp elkezdett táncolni. Több hónapnyi unszolás hatására végül beleegyezel, hogy kipróbáld azt a valamit, amiről folyamatosan hadovál…

… Aztán mire már néhány éve komolyan táncolsz, elfelejted mit jelent a nem táncos barát. A barátaid most már vagy szintén táncolnak, mert rábeszélted őket, vagy alig beszélgetnek veled, mert túl elfoglalt vagy a hét minden egyes estéjén. Persze még mindig ott van az az egyetlen, aki kitart, hisz gyakorlatilag örök időktől fogva ismeritek egymást.

2. A gardrób vonatkozásai

Eredetileg voltak ruháid a munkába járáshoz, általános célokra, edzéshez, meg egy-két csinosabb darab. De miután elkezdesz táncolni, már nem tudsz úgy ruhát választani, hogy ki ne próbálnád benne a táncolást.

Végül még a munkaruháid is táncra alkalmasak lesznek, vészhelyzet esetére…

És persze nem feledkezhetünk meg azokról a gátakról, amik akkor szakadnak át, amikor megveszed életed első pár tánccipőjét. Emlékszel arra a csodás időszakra, néhány hónappal azután, hogy elkezdted a táncot, amikor befektettél a legelső párba?

Néhány évvel később már mindenféle alkalomra van egy pár!

3. YouTube használati szokások

Azok, akik nem táncolnak, a YouTube-ot mindenfélére használják. Új dolgokat tanulnak, zenét hallgatnak, és cuki cicás videókat nézegetnek.

A táncosoknak lejátszási litájuk vannak minden elképzelhető műfajra és stílusra. Bármikor, ha lehetőség adódik, újabb YouTube kedvenc után kutatnak – vagy a tökéletes videót keresik, amit valakinek megmutathatnak erről a varázslatos táncos-dologról.

4. Facebook tartalmak

Oh, a Facebook. A hely, ahol az embernek olyan “barátai” vannak, akikkel alig találkozott, és random férfiak és nők küldenek üzeneteket a világ másik végéről, csak hogy elmondják milyen csinos vagy… és nem akarsz egy RayBan napszemüveget?

Persze vannak barátaid, családod és munkatársak is. Néhányan még exeket is tartunk itt kéznél.

Táncosként megváltoznak a dolgok. Még mindig ott van mindenki más is – de rengeteg jelölést kapsz minden egyes hónapban. Események után ezek a számok megsokszorozódnak. Már nem az a kérdés, hogy emlékszel-e rájuk, hanem hogy van-e legalább 10 közös táncos ismerősötök.

És az eredmény: a legtöbb Facebook ismerősöd olyan ember, akivel valószínűleg találkoztál, de a legkisebb mértékben sem tudod azt felidézni.

5. Anyagiak

Természetesen spórolni kell, és szükséges, hogy a pénzügyeid kiegyensúlyozottak legyenek!

Ez viszont még a hétköznapi embereknek is nehéz.

De hát… hogyan is költhetnél felelősségteljesen, amikor annyi jó eseményre lehet menni, és csini dolgokat lehet venni a táncmániád megtámogatására?

És a táncórák?!?*

*Felelősségvállalási nyilatkozat: mindez csak a vicc kedvéért, és (nagyobbrészt) túlzás. A tánc nem szabad, hogy anyagi romlásba döntsön, vagy hogy ne tudj miatta félretenni. Ha mégis, akkor valamit rosszul csinálsz!

6. Buligörbe

Amikor elkezdesz táncolni, a bulik ijesztőek.

Amikor már egy ideje táncolsz, a buli szórakoztató – de még mindig van mellette életed.

Ha már régebb óta táncolsz, a buli AZ életed.

Ha már egy örökkévalóság óta bulizol, elkezded akarni az életed többi részét vissza… egészen addig, amíg nem zavarnak a táncban!

7. Utazások

Régen 1-2 évente mentem nyaralni a családommal. Most durván havonta ülök repülőre vagy autóba.

És persze amikor eljutok egy új helyre, az időm nagy részét a hotelben töltöm, mert egész nap alszom, és egész éjjel táncolok.

#TáncosProblémák #Nehézazélet (#csakviccelek)

Ha úgy érzed valami kimaradt, az eredeti cikknél kommentben megírhatod – hátha így lesz második rész!

——————————-

Írta: Laura Riva
Ford: Coti (2016. július)

És ha van egy cikk, ami neked tetszett meg, ldd el fordításra bátran (info@wcshirek.hu)! (Vagy küldheted a saját fordításodat is 😉 )