Miskolczy Viktor

 

Telefon:

E-mail:

Egész gyermekkoromat áthatotta a sportolás öröme
A sportolás örömével már hat éves koromban megismerkedtem, amikor versenyszerűen szertornázni kezdtem. Három éven át heti öt edzésen, napi három órát edzettem keményen, melynek egy csapat 3. helyezés lett az eredménye.
Más sportágak is felkeltették az érdeklődésemet: kiskorom óta síelek és snowboardozom, de tinédzserként teniszeztem, úsztam, röplabdáztam és kick-boxoltam is. Középiskolában a diákönkormányzat elnökeként én szerveztem az iskolai események többségét, és a suli bulikban a DJ is voltam.
Első egyetemi évemben találkoztam a capoeira-val. Mivel zeneimádó vagyok, azonnal megfogott ez a küzdősport, melynél fürge, trükkös mozdulatokkal változatos zenei stílusokra különböző technikákkal kell harcot imitálni. E műfajban szertornás múltamat is kihasználtam: gyakran szaltóztam a harcok alatt.
A mai napig hobbi szinten futballozom a barátaimmal, főként kispályás amatőr bajnokságokban.
Lenyűgözött a West Coast Swing sokszínűsége
Később belekóstoltam rövid időre a Kubai Salsa-ba, de a zenei világa sajnos nem fogott meg. Ekkor találtam rá egy Youtube-videóra, melyben John Lindo és Deborah Szekely táncol. Ledöbbentem, amikor rájöttem, hogy a videón egy versenyt látok, ahol a párokat a helyszínen sorsolják össze, és tánc közben improvizálniuk kell. Már itt megfogott ennek a táncnak a sokszínűsége.
2013 szeptemberében kezdtem el west coast swingelni, Kowalska Izabella és Máriás Zsigmond óráin. Annyira megtetszett, hogy már az elején két alkalomra növeltem a heti egy órás edzésemet. 2014 szeptemberében tanáraim létszámát is bővítettem: Tárkányi László és Teszkó Andrea óráit is látogatni kezdtem párhuzamosan. Akkorra már annyira magával ragadott az órák hangulata és a tánc sokszínűsége, hogy heti 2 óra helyett heti 5-6 alkalommal edzettem. Az elmúlt három év alatt közel 30 hazai és nemzetközi rendezvényen vettem részt, melyeken a WCS legjobb tanáraitól, Jordan Frisbee-től, Maxence Martin-tól és Ben Morris-tól tanulhattam.
Számomra a WCS a No.1. tánc, elsősorban a zenei sokszínűsége miatt, hiszen olyan kedvenc zenékre táncolhatok, melyeket a rádióban hallok nap, mint nap.
2014 októberében ismerkedtem meg Keller Brigittával, akivel az első tánc után éreztem, azonos energiákkal táncolunk. Azóta rendszeresen részt veszünk nemzetközi workshopokon, ahol nemcsak a legjobb külföldi tanároktól tanulunk, de versenyzünk is.