Sramli Krisztina

KriszTánc

Telefon: 06 20 530 22 66

E-mail: tancoljvelem@krisztanc.hu

———–

A ritmus világával 9 évesen ismerkedtem meg, amikor szülővárosom majorette csoportjának tagja lettem. Megtanultam zenére lépni, koordinálni a kéz és láb mozdulatait és a színpad térhasználatát. Néhány évvel később – még általános iskolás koromban – sajátítottam el a társastáncok alapjait, amelyet aztán érettségiig folytattam – mellette hastáncot tanultam. Egyetemi éveim során ugyanehhez a stílushoz tértem vissza és táncoltam tovább a társastáncokat hobbi szinten. Emellett 2009 tavaszán ismerkedtem meg a west coast swinggel (wcs), majd néhány hónappal később a boogie-woogie-val.  A wcs sokszínűsége, lágysága, technikája, vidámsága, játékossága megfogott. Zenei sokszínűsége és improvizatív volta lehetőséget ad, hogy az ember önmagát adja tánc közben. A korábban tanult táncok elemei pedig nagymértékben felhasználhatók ebben a stílusban.

Tánc közben számomra együtt jelentkezik „a test érzékisége, a lélek érzelmessége és a szellem értelme”. „Érezni és érteni – ez a tánc titka.”

2012-ben megvalósítottam egyik álmom, amikor beiratkoztam a Testnevelési Egyetemre és megszereztem társastánc-oktató végzettségemet. A képzés elvégzése után Jánosi László Tanár Úrtól vehettük át bizonyítványunkat. A west coast swing mellett így társastáncot is tanítok, és esküvői nyitótáncra készítem fel a leendő házasulandókat. Magánóráimon pedig személyre szabottan fejlesztheti mindenki tánctudását az általa választott stílusban.

Óráink célja, hogy az emberek saját képességeikhez mérten megtanulják a táncok alapjait; sikerélménnyel, jókedvvel, mosolyogva menjenek haza az órák után, ezáltal vidáman fejezzék be a mögöttük álló dolgos hétköznapokat. Kurzusaink több helyszínen, 7 szinten zajlanak. Hétköznap és hétvégén egyaránt tartunk órákat, tanfolyamokat.

2015-ben Varga Istvánnal megalapítottuk a Krisztánc közösséget, mely összefogja tanítványainkat és sok közös programmal kovácsolja egyre erősebbé a társaságot.