Adam&Rita Swing

Tanárok: Balásy Ádám, Jóri Rita, Ludányi Levente, Hajagos Anikó

Facebook oldal

Weboldal

Így táncolunk mi!

E-mail: adamritaswing@gmail.com

Vélemény: http://tanc.hu/pentek-esti-boldogsag-adammal-es-ritaval/

Oktatási helyszín:

Hölgyválasz Dancestudio
1061 Bp. Paulay Ede u. 41.

Oktogon Tánc Centrum
1062 Bp. Aradi u. 1.

 

Ádám és Rita előszőr Boogie-woogie-t tanítottak együtt 2002-ben. Ezzel egy időben versenyezni is kezdtek és rögtön Magyar Bajnoki címet szereztek. A későbbiek folyamán több tanítványuk is Magyar Bajnok lett, illetve sikeresen szerepelt nemzetközi versenyeken. Sokan közülük ma is tanítanak és építik a magyar Boogie-s közösséget.

A West Coast Swing szerelem volt első látásra 2007-ben egy müncheni kedvcsináló óra nyomán. Ezután minden létező lehetőséget megragadtak, hogy többet és többet tanulhassanak erről a táncról. Egy évvel később kb 60 tanítványuk finom nyomására elkezdték tanítani is. Hamarosan teljesen feladták a Boogie tanítást és idejüket teljesen a magyar West Coast Swing közösség építésének szentelték. Hét különböző szinten tanítanak a kezdőktől a versenyzőkig minden héten. Havonta hívják őket tanítani Franciaországtól Oroszországig Európa-szerte. Évente két nagyobb WSDC eseményt szerveznek BudaFest és Hungarian Open néven, ahova a világ minden tájáról (több mint 30 országból) sereglenek a jobbnál jobb táncosok. Büszkék rá, hogy a magyar WCS közösséget a 4 legnagyobb európai közösség között tartják számon.

Óráikat jelenleg az Hölgyválasz táncstúdióban tartják.

2023-tól Ludányi Levente és Hajagos Anikó csatlakozott az AdamRitaSwing tanári csapatához, ők az Oktogon Tánc Centrumban tanítanak.