Székely Bálint

 

Telefon:

E-mail: szekelybalint@gmail.com

——————————–

 

A sport és a mozgás mindig szerves részét képezte az életemnek, változatos sportágakat gyakoroltam egész gyerekkoromban, fiatal felnőttként pedig több harcművészetben is elmélyültem. Intenzív művészeti tanulmányaimat a gimnáziumban kezdtem klasszikus zongorán és gitáron, illetve a színpadi és utcai színészet berkein belül, később pedig jazzkonzervatóriumban tanultam zenét.

2009-ben találkoztam először West Coast Swing-gel (WCS): szerelem volt első látásra! Úgy éreztem, mintha korábbi szenvedélyeim csupán darabjai lettek volna egy kirakósnak, és apránként kezdett összeállni a kép. Ebben a műfajban találkozott a mozgás, a színház és a zene világa, termékeny táptalajt biztosítva a partneri együttműködésnek és az egyéniség kibontakozásának egyaránt. Pár hónapon belül már napi szinten gyakoroltam, egyetlen rendezvényt sem hagytam ki. Az idő teltével, tágítván a horizontot, számos egyéb szóló- és páros tánccal is megismerkedtem, többek között hip-hop-pal, dancehall-lal, kortárs tánccal, latin táncokkal, de időm nagy részét továbbra is első szerelmemnek szentelem. 2009-2013 között Szociálpedagógia szakon végeztem felsőfokú tanulmányokat, ahol széleskörű és mélyreható pedagógiai ismeretekre tettem szert, továbbá sajátélményt szereztem többféle táncalapú önismereti meditációs és terápiás módszerben.

2011 óta tanítok WCS-t tanfolyamokon, magánórákon, intenzív hazai és külföldi műhelyeken. Több neves Budapesti tánciskolában volt már szerencsém oktatni. Számos hazai Open (nyílt) kategóriájú versenyen vettem részt Magyarország legjobb west coast swing táncosaival, és szereztem első helyezést. Rendszeresen indulok nemzetközi, pontszerző versenyeken (jelenleg Advanced kategóriában), illetve gyakran járok külföldre, hogy továbbra is a világ legjobb táncosaitól tanulhassak.

Óráimon nagy hangsúlyt fektetek a helyes alapok elsajátítására, a technikai letisztultságra, az improvizációs készségek fejlesztésére. Kiemelten foglalkozom a táncosaim önbizalmának megalapozásával, illetve növelésével, és mindenek felett: a tánc örömének megélésével!